Enkelt att komma igång

Nu är ditt sparkonto bara några knapptryck bort. Sen har du tillgång till en av Sveriges bästa sparräntor, redan från första insatta kronan. Från och med 1 december 2023 är räntan 3,75%.

  • Öppna sparkonto

    Skaffa ett sparkonto redan idag. Det enda som krävs är legitimering med Mobilt BankID.

  • Börja spara

    Du får ett OCR-nummer kopplat till bankgiro i CarPay. Sedan kan du börja spara, till exempel med en stående överföring via autogiro.

  • Se pengarna växa

    Du hittar alltid aktuell ränta här på webben eller i CarPayappen. Redan från första sparkronan kan du se ditt sparkonto växa. Och tillväxten är förstås riskfri.

Hur kan räntan vara så bra?

Det är egentligen ganska enkelt. Tack vare en affär som byggts upp stadigt och långsiktigt, i nära samarbete med ägare och partners inom Volvosfären. Att du nu får en av de bästa sparräntorna på marknaden kan man se som ett bevis på en förnuftig filosofi. För närvarande är sparräntan 3,75%.

Spara till barnen

Att spara till dina barn är ett bra sätt att hjälpa dem in i vuxenlivet. Du får förstås samma villkor för dina barn som för dig själv: riktigt bra ränta, inga avgifter och fria uttag. Du kan enkelt öppna ett sparkonto med hjälp av BankID (och om ni är två vårdnadshavare behöver ni båda logga in och godkänna att kontot öppnas).

Skyddad av statliga insättningsgarantin

Ditt sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin, som innebär att staten skyddar de pengar du sätter in hos en bank. Om banken sedan skulle gå i konkurs, så ser staten till att du får tillbaka de pengar du satt in, upp till ett visst belopp.

Mer detaljer hittar du i informationsdokumentet längst ner på sidan.

Samma bank – nytt namn

Volvofinans Sparkonto är ett sparande hos Ziklo Bank. Ziklo hette tidigare Volvofinans Bank, men att banken nu bytt namn förändrar ingenting för dig som är eller vill bli sparkontokund. Sparkontot fungerar som tidigare och ger samma höga ränta och trygghet som det alltid har gjort.