Enkelt att komma igång

Ett sparkonto hos oss är bara några knapptryck bort. Snart har du tillgång till en av Sveriges bästa sparräntor, redan från första insatta kronan. Från och med 1 december är räntan 3,75%.

 • Öppna sparkonto

  Skaffa ett sparkonto redan idag. Det enda som krävs är legitimering med Mobilt BankID.

 • Börja spara

  Du får ett OCR-nummer kopplat till bankgiro i CarPay. Sedan kan du börja spara, till exempel med en kontinuerlig överföring via autogiro. 

 • Se pengarna växa

  Du hittar alltid aktuell ränta på vår webb eller i CarPay. Redan från första sparkronan kan du se ditt sparkonto växa. Och tillväxten är förstås riskfri. 

Hur kan vi erbjuda så bra ränta?

Det är egentligen ganska enkelt. Vi har byggt upp vår affär stadigt och förnuftigt, i nära samarbete med våra ägare och partners inom Volvosfären. Att du sätter in dina pengar hos oss till en av de bästa sparräntorna på marknaden tycker vi är ett bevis på vår förnuftiga filosofi. Från och med 1 december 2023 är räntan 3,75%. Räntan får du från din första insatta krona och vi har helt fria uttag. 

Statlig insättningsgaranti

Ditt sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin, som innebär att staten skyddar de pengar du sätter in hos banker och vissa andra finansiella institut. Om exempelvis en bank sedan skulle gå i konkurs, så ser staten till att du får tillbaka de pengar du satt in hos den banken, upp till ett visst belopp.

Mer detaljerad information hittar du i vårt informationsdokument.

Spara till barnen

Ett sparande till barn är ett enkelt sätt för dig som förälder att ge dem en smidigare övergång till vuxenlivet. Vi erbjuder förstås samma villkor för dina barn som vi erbjuder dig: ett sparande till riktigt bra ränta, utan avgifter och med fria uttag. Du kan öppna ett sparkonto för ditt barn direkt med hjälp av BankID. Om ni är två vårdnadshavare så behöver båda logga in och godkänna att kontot öppnas. Sedan är det bara att börja spara, OCR-nummer och bankgironummer hittar du när du loggar in i CarPay.

Öppna sparkonto till barn/omyndig

Med CarPay kan du öppna och tryggt hantera allt kring ditt sparkonto.

Öppna sparkonto redan idag

 • Du får alltid en av Sveriges bästa sparräntor. Inga avgifter, ingen bindningstid och alltid fria uttag.
 • Du kan öppna sparkonto direkt. Allt som behövs är en legitimering med BankID.
 • Ditt sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin, en försäkring som skyddar dina pengar. 

Öppna sparkonto redan idag

Marianne Moberg är bilbranschens mäktigaste inom digitalisering

Volvofinans Bank har flera medarbetare på listan över Sveriges 100 mäktigaste kvinnor inom bilbranschen. Allra mäktigast inom kategorin digitalisering är vår IT-direktör Marianne Moberg.

Läs mer