Vill du veta mer om bankens namnbyte?

Här kan du hitta svar på frågor som du kanske har funderat över. Om du vill veta mer så kan du kontakta vår Kundservice.

Läs pressmeddelandet >

Frågor och svar

Sedan starten för över 60 år sedan har Volvofinans vuxit till ett av Sveriges mest välrenommerade finansinstitut. Genom åren har banken hjälpt miljontals kunder att finansiera sina fordon på ett tryggt sätt. Länge finansierade man bara Volvobilar, men med åren har man också tagit in många andra märken. För att ännu bättre kunna möta framtidens behov med elektrifiering och hållbarhet vill banken nu fortsätta att bredda erbjudandet; med fler fordonstyper, transportalternativ och varumärken. För att kunna göra det behövdes ett nytt övergripande namn, och det nya namnet man valt är Ziklo Bank.  

Namnet Ziklo kommer från ”ciklo” som är det latinska ordet för cykel/kretslopp. Det namnet visar att banken tänker vara med och driva omställningen till den cirkulära ekonomi och mobilitet som är en förutsättning för allas vår framtid.  

Banken heter nu Ziklo Bank, men Volvofinans finns kvar som namn på samarbetet mellan Ziklo Bank och Volvo och de produkter erbjuds i det samarbetet. CarPay finns också kvar, med samma erbjudande, app och webbplats som tidigare.   

Nej. Banken ägs till lika delar av Volvo Personvagnar AB och de svenska Volvohandlarna via holdingbolaget AB Volverkinvest.   

   

Det nya namnet påverkar främst det visuella; banken har fått en ny logotyp och ett nytt utseende. Utöver det så finns det nästan ingenting som påverkar dig som är bank- eller CarPaykund. Dina avtal, villkor och konto- och betalningsinformation är desamma som tidigare. Bankens nya namn är Ziklo Bank, men Volvofinans lever ändå kvar; nu som namn på det starka samarbetet mellan Ziklo Bank och Volvo och de produkter erbjuds där. 

Ditt sparkonto heter fortfarande Volvofinans Sparkonto och fungerar precis som det alltid har gjort. Självklart omfattas ditt sparande fortfarande av den statliga insättningsgarantin, du har alltid fria insättningar och uttag samt en förmånlig sparränta utan bindningstid. Det enda som förändrats är bankgironumret som du använder när du sätter in pengar på ditt sparkonto. Du hittar ditt nya bankgironummer under ”Inbetalningsuppgifter” i CarPayappen och när du loggar in på carpay.se. 

Ja, ditt sparkonto omfattas fortfarande av den statliga insättningsgarantin. 

Det enda du behöver göra är att se till att ditt nya bankgironummer används när du eller andra sätter in pengar på ditt sparkonto. Allt annat fungerar precis som tidigare.   

    

Du kan precis som tidigare se ditt sparsaldo genom att logga in på volvofinans.se, på carpay.se eller i CarPayappen.   

Ja, du har samma OCR- och kontonummer som förut.  

Ja, CarPay finns kvar som kreditkort, app och tjänst.  

CarPay har samma erbjudande, app och webbplats som tidigare. Det enda som ändrats är att du identifierar dig hos Ziklo Bank istället för som tidigare hos Volvofinans Bank när du loggar in i CarPayappen eller på carpay.se.  

Ja, det får du. Alla CarPayförmåner gäller som tidigare.  

Nej, alla dina nuvarande uppgifter, inställningar och avtal gäller oförändrade.  

Nej, du som är kortkund behöver inte göra någonting alls. Ditt CarPaykort fungerar på samma sätt som det alltid har gjort.  

.

Ditt kort fungerar på samma sätt som det alltid har gjort. Du får bonus, rabatter, delbetalningsmöjligheter och erbjudanden precis som tidigare.   

Nej, ditt beställda nya kort kommer att skickas ut precis som planerat. Du kommer att få det i god tid innan ditt nuvarande korts giltighetstid går ut, och fram till dess så fungerar ditt nuvarande kort precis som vanligt.  

Du som finansierar din bil via Ziklo Bank ser en ny avsändare och logotyp på dina fakturor. I övrigt har inga förändringar i våra finansieringsprodukter skett.