Vill du veta mer om bankens namnbyte?

Här kan du hitta svar på frågor som du kanske har funderat över. Om du vill veta mer så kan du kontakta vår Kundservice. Mer information kommer också att skickas ut till dig som är kund när namnbytet börjar närma sig.

Läs vår pressrelease >

Frågor och svar

Sedan starten för över 60 år sedan har Volvofinans vuxit till ett av Sveriges mest välrenommerade finansinstitut. Genom åren har vi hjälpt miljontals kunder att finansiera sina fordon på ett tryggt sätt. Länge finansierade vi bara Volvobilar, men med åren har vi tagit in många andra märken. För att ännu bättre kunna möta framtidens behov med elektrifiering och hållbarhet vill vi fortsätta bredda vårt erbjudande. Vi vill erbjuda fler fordonstyper, transportalternativ och varumärken. För att kunna göra det behöver vi byta vårt övergripande namn, och det nya namnet är Ziklo Bank.

Namnet Ziklo kommer från ”ciklo” som är det latinska ordet för cykel/kretslopp. Vi valde det namnet för att visa att vi tänker vara med och driva omställningen till den cirkulära ekonomi och mobilitet som är en förutsättning för allas vår framtid.

Nej. Banken ägs till lika delar av Volvo Personvagnar AB och de svenska Volvohandlarna via holdingbolaget AB Volverkinvest.

Namnbytet sker i början av nästa år. Du som är kund kommer i god tid att få information ifall namnbytet på något sätt kommer att påverka dig.

Just nu händer ingenting. Du som är kund kommer i god tid att få information ifall namnbytet på något sätt kommer att påverka dig.

Efter årsskiftet byter vi namn på banken. Då kommer vi att presentera bankens nya logotype, nya utseende och nya webbplats. Banken kommer att heta Ziklo Bank, men Volvofinans kommer att finnas kvar som namn på vårt signatursamarbete med Volvo och de produkter vi erbjuder i det samarbetet. CarPay kommer också att finnas kvar, med samma erbjudande, app och webbplats som idag.

Det nya namnet påverkar främst det visuella; vi får en ny logotyp och ett nytt utseende. Utöver det så sker nästan ingenting som påverkar dig som är Volvofinans- eller CarPaykund. Du behåller dina existerande avtal, dina villkor är desamma och du kommer att få samma konto- och betalningsinformation som idag. Fast nu från en ny avsändare.

Nej, ingenting som rör ditt sparkonto kommer att förändras. Ditt sparkonto kommer även fortsättningsvis att heta Volvofinans sparkonto, omfattas av den statliga insättningsgarantin och fungera precis som det alltid har gjort.

Du kommer precis som vanligt att kunna se ditt sparsaldo genom att logga in i på volvofinans.se eller i CarPay-appen.

Ja, du behåller samma betalnings- och kontoinformation och allt fortsätter fungera precis som vanligt.

Nej, du som är sparkontokund behöver inte göra någonting alls. Ditt sparkonto påverkas inte av namnbytet.

Ja, CarPay kommer att finnas kvar som kreditkort, app och tjänst.

Ja, det får du. Alla CarPays förmåner kommer att fortsätta gälla så som de gör idag.

Nej, alla dina nuvarande uppgifter, inställningar och avtal gäller oförändrade.

Nej, du som är kortkund behöver inte göra någonting alls. Ditt CarPay-kort kommer fortsätta fungera på samma sätt som det alltid har gjort.

Nej, ditt beställda nya kort kommer att skickas ut precis som planerat. Du kommer att få det i god tid innan ditt nuvarande korts giltighetstid går ut, och fram till dess så fungerar ditt nuvarande kort precis som vanligt.