Publiceringsdatum: 2008-09-23

Volvofinans genomför rationaliseringar

Volvofinans Bank AB har beslutat att genomföra en effektiviseringsplan, som innehåller flera delar.

Planen innebär att 25 personer kommer att varslas om uppsägning. Övriga delar är en kostnadsöversyn och en breddning av erbjudanden ut mot kund.  Beslutet är  en konsekvens av sammanslagningen 2007 mellan moderbolaget AB Volvofinans och Volvofinans Konto AB.

Volvofinans är Sveriges ledande fordonsfinansieringsföretag med en utlåning på ca 25 Mdr SEK huvudsakligen i form av lån och leasing till privatpersoner och företag. Bolaget ger också ut Volvokortet – ett av marknadens starkaste bilägarkort med drygt en miljon kunder, som tack vare sitt Volvokort bl a kan handla drivmedel till lägre priser och delbetala reparationer och tillbehör. Sedan 2007 finns även Volvokort med Visa. I juli i år fick Volvofinans bankstatus efter prövning hos Finansinspektionen.

– Volvofinans måste ständigt hitta effektivitetsvinster i verksamheten för att kunna erbjuda våra kunder all form av bilfinansiering till bästa möjliga villkor, säger Bert Björn, VD för Volvofinans.  

Företagets resultat för första halvåret 2008 uppgick till 151,7 Mkr. Utlåningen var 24,1 Mdr SEK och antalet anställda är idag 200 personer. Volvofinans ägs av de svenska Volvohandlarna via Volverkinvest 50 %, Sjätte AP-fonden 40 % och Ford Credit International Inc 10 %.

För ytterligare information kontakta:
Bert Björn, VD, Volvofinans Bank AB (publ)
Telefon  0703-71 02 20
bert.bjorn@volvofinans.se  

Pressmeddelande Volvofinans 080923.pdf

Tillbaka