Fem av bilbranschens mäktigaste kvinnor jobbar på Volvofinans Bank

Ännu ett bevis på att Volvofinans bank ligger i framkant. Återigen tar flera av våra duktiga medarbetare plats på listan över Sveriges 100 mäktigaste kvinnor inom bilbranschen, där vår IT-direktör Marianne Moberg utsetts till vinnare i kategorin digitalisering.

På den årliga listan placerar sig Volvofinans Bank ännu en gång högt med flera namn. Inte mindre än fem av våra duktiga kollegor nämns bland Sveriges 100 mäktigaste kvinnor inom bilbranschen. Fem framgångsrika medarbetare som är med och driver branschen framåt genom sitt arbete på banken.

Fem omnämnda kvinnor med bredd
Samtidigt visar våra kollegor på listan att Volvofinans Bank har kompetens i framkant inom en rad områden. I allt från it- och betalningslösningar till affärsutveckling, HR-frågor och försäljning har vi bevisligen både kunskap och ett engagemang som leder till framgång.

De fem Volvofinans Bank-namnen på listan är...

Marianne Moberg, IT-direktör
Catharina Höweler, CPO 
Frida Eliasson, CMO
Linda Pedersen, HR-chef
Samar Younan, account manager/systemägare

Läs mer om listan här.

Vår IT-direktör mäktigast inom digitalisering

Allra högst upp på listan i sin kategori hittar vi vår IT-direktör Marianne Moberg. Juryn anser bland annat att hon är en av de viktigaste aktörerna inom bilfinansiering. Läs mer om den prestigefyllda vinsten och mer om vinnaren i vår längre intervju med Marianne.

Fakta: Listan med bilbranschens mäktigaste kvinnor
Varje år presenterar MRF, tidningen Motorbranschen och Wayke en lista över Sveriges 100 mäktigaste kvinnor inom bilbranschens. En jury har bland flera hundra nominerade utsett de mäktigaste. Indelning i sex kategorier: mäktigast generellt och mäktigast inom kategorierna digitalisering, hållbarhet, kompetens, förebild samt ungt stjärnskott. Juryns urval baseras framför allt på bred kompetens och uthållighet. Juryn tittar också särskilt på kvinnor som axlar en traditionellt manlig position och har ett modernt ledarskap, samt om de påverkar många i sitt arbete.

Bilder: Fotograf: CHECK! Kommunikationsyrå 

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@volvofinans.se