En samlad bilekonomi gör skillnad för plånboken

”Att ha allting kring bilen med Volvokort, billån och leasing samlat på ett enda ställe är en enorm fördel. Jag har full koll på mina kostnader och sparande – det är enkelt att använda alla tjänster, särskilt i kombination med CarPay.” Tomas Olson är en av Volvofinans Banks nöjda kunder och har använt bankens tjänster och produkter i över femton år. Vi bad om att få veta mer om fördelarna med en samlad bilekonomi och hans syn på leasing vs. billån.

Som van Volvoägare och tidigare tjänstebilsförare har Tomas valt att samla sin bilekonomi hos Volvofinans och bilförsäkring via Volvia. Volvokortet har hängt med länge och idag har familjen två bilar – en som finansieras med billån och en som finansieras via privatleasing. Och även om båda formerna innebär olika fördelar så ser Tomas nog mest fördelar i leasingen.
– Billån har jag haft på flera bilar och det är självklart smidigt att finansiera sin bil på det sättet. Du lägger in en del kontant och betalar av för att matcha värdeminskningen. Privatleasingen är enkel eftersom du vet kostnaden i förväg och det mesta ingår. Vinsten med leasing är att jag vet exakt hur lång tid jag ska ha bilen och behöver inte fundera på värdet av en försäljning. Men framför allt känns det som en fördel när det är svårt att veta vilken motor du ska välja idag. Kommer diesel, bensin eller el vara aktuellt framöver? Vi slipper osäkerheten i det och behöver inte bry oss på samma sätt eftersom vi lämnar tillbaka bilen. Det är ett enkelt ägande, säger Tomas.

Tomas Olson

"Vinsten med leasing är att jag vet exakt hur lång tid jag ska ha bilen och behöver inte fundera på värdet av en försäljning."

Volvokortet minskar drivmedelskostnaden

Genom att ha samlat billån, billeasing och försäkring tillsammans med sparkonto och Volvokortet på ett och samma ställe har Tomas fått en smidigare bilekonomi. Och sedan CarPay lanserades har han ännu bättre koll tack vare att det mesta flyttat in i mobilen.
– Jag använder mobilen mer än webben idag och det är så smidigt att använda verktyg som att logga in på Mina Sidor. Där kan jag hantera mitt konto och se saldot och det är väldigt lätt att hitta det jag letar då gränssnittet är tydligt och användarvänligt. Sparandet sköter jag gärna på webben, men appen i sig är väldigt modern och fräsch. Och då Volvokortet har en Visakoppling med bonus på alla inköp inklusive tankning samlar vi en hel del poäng. Vi märker faktiskt att bränsleräkningen minskar eftersom vi kan använda våra bonuscheckar som betalning när vi tankar. Så att ha allt samlat kring bilen hos Volvofinans gör skillnad för ekonomin och för vårt bilägande, avslutar Tomas.

Tomas ser många fördelar med att vara kund hos Volvofinans Bank.

Starta en dialog med oss

Har du frågor eller kommentarer om denna artikel? Hör av dig till tycktill@volvofinans.se