Press och nyheter

Tillbaka till söksidan

Nu får svenskarna bättre koll på bilekonomin - CarPay utökar tjänsten med försäkringsinformation

Den populära tjänsten CarPay från Volvofinans Bank växer inte bara till antalet användare utan också sett till innehåll och erbjudande. 680 000 svenskar har laddat ner appen som erbjuder flera digitala betalningsmöjligheter och ger kontroll på saldon, delbetalningar, kvitton, förmåner med mera. För att ytterligare underlätta livet med bil erbjuds nu även bilförsäkring i tjänsten.

En undersökning utförd av Novus i uppdrag av Volvofinans Bank visar att drygt var tredje (29 procent) ung svensk i åldern 18-29 anser sig ha ganska eller mycket dålig koll på den totala bilkostnaden. Bland allmänheten, i samtliga åldrar, är motsvarande siffra 10 procent. Detta vill Volvofinans Bank ändra på och som landets största bank specialiserad på bilar, strävar man ständigt efter att erbjuda kunder nya smarta och enkla lösningar. Den digitala tjänsten CarPay är en sådan lösning och mycket mer än bra betallösningar.

– Vi vill hjälpa kunder att ha koll på sin bilekonomi och genom att samla allt som rör bilen på en och samma plats får man en bra översikt och helhetsbild. CarPay utvecklas hela tiden och vi adderar nya funktioner. Att våra kunder nu även kan se sin bilförsäkring via oss känns väldigt bra och det är redan många som valt att addera denna del, säger Johan Kinnås, produktägare CarPay, Volvofinans Bank.

Kunder som vill se sin bilförsäkring i CarPay godkänner villkoren och får då tillgång till information som försäkringens omfattning och kostnad, svar på de vanligaste frågorna, kontaktuppgifter till försäkringsbolaget med mera. Ändringar och försäkringsbrev ligger fortsatt hos försäkringsbolaget. Funktionen är tillgänglig för kunder med bilförsäkring hos Volvia, Renault Försäkring och Dacia Försäkring.

När Volvofinans Bank undersökte svenskarnas relation till bilen och bilekonomi var just försäkringen det flest nämnde när de ombads uppge några bilrelaterade kostnader. Därefter följde utgifter som skatt, service och drivmedel. Med CarPay får användaren en tydlig vy över bilens olika kostnadsposter och kan sköta sina bankärenden. Kostnader som tankning och service kan betalas direkt i appen och på inköpsställen med blipp går det att betala med Samsung Pay, Apple Pay eller Google Pay.

Undersökningsresultaten som presenteras i detta pressmeddelande är en del av rapporten Livet runt bilen 2020, framtagen av CarPay och Volvofinans Bank. Ta del av rapporten på www.livetruntbilen.se.

För mer information, vänligen kontakta
Anna Hartelius, Head of marketing
+46 766 21 08 58, anna.hartelius@volvofinans.se

Om CarPay
CarPay är en kostnadsfri digital tjänst som gör livet med bil lite enklare. Med tjänsten får användaren en tydlig översikt av saldo, bonusar, verkstadskostnader, billån, leasingkostnader, sparkonto med mera. Kreditkortet kan dessutom kopplas till en digital plånbok för att göra vardagsinköpen smidigare genom att betala med mobilen. CarPay är en tjänst från Volvofinans Bank, Sveriges största bank specialiserad på bilar, och ca 680 000 kunder har laddat ner appen CarPay som är kopplad till bankens kort. Läs mer på www.carpay.se.

Om undersökningen Undersökningen är genomförd av analys- och undersökningsföretaget Novus på uppdrag av CarPay och Volvofinans Bank. Under perioden 1-7 oktober 2020 genomfördes intervjuer med svenska allmänheten som äger, privatleasar eller har tjänstebil. Sammanlagt intervjuades 1011 kvinnor och män i åldern 18-79 år. Ta del av rapporten på Livet runt bilen 2020.