Press och nyheter

Tillbaka till söksidan

Volvofinans Bank skapar en ny digital köpresa tillsammans med Polestar

I samarbete med Polestar lanserar nu Volvofinans Bank en helt digital köpresa för beställning och finansiering av en Polestar 2. Nu kan kunder på den svenska marknaden finansiera en helt eldriven Polestar 2 genom en sömlös digital affär online – hela vägen från order till leverans.

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med Polestar påbörja ett nytt kapitel där vi sätter vår digitala finansaffär i centrum. Lanseringen av Polestar 2 är helt rätt satsning för oss i resan att bli The Mobility Bank. Det är också en naturlig förlängning i vårt ekosystem och genom Polestar Financial Services har vi skapat en helt ny supportorganisation för att möta våra kunder på deras digitala resa, säger Frida Eliasson, Marknad- och försäljningsstrateg på Volvofinans Bank.

Under hösten har Volvofinans Bank i samarbete med Polestar utvecklat nya tekniska lösningar för att möjliggöra den digitala kundresan, som innebär att allt från beställning till leverans sker online. Kunden kan enkelt kalkylera pris och månadskostnad, ansöka om finansiering och till sist beställa sin Polestar 2 via polestar.se, en helt sömlös affär för kunden. Det nya samarbetet är också ett stort kliv i Volvofinans Banks ambition att bidra till ett mer hållbart samhälle och en fossilfri fordonsflotta.

– Hållbarhet är en självklarhet för oss och vi är glada över att kunna bidra till att minska klimatpåverkan. Eftersom Polestar 2 är helelektrisk bidrar den och kommande modeller till att fylla på bankens portfölj av gröna finansieringsavtal, som i sin tur kan refinansieras via så kallade gröna obligationer. Att finansiera produkter som är helt fossilfria är viktigt för oss, säger Joel Graffman, Marknad- och Försäljningschef på Volvofinans Bank. 

– Polestar är ett digitalt varumärke och det genomsyrar allt vi gör, från hur man utforskar bilarna online till den finansiella köpresan av tjänsterna i Polestar 2. Exempelvis kommer Polestar 2 vara den första bilen i världen med ett integrerat infotainmentsystem från Android, med tillgång till inbäddade Google-tjänster som Google Assistant, Google Maps och Google Play Store, säger Martin Ölund, Polestar Sverige.

För mer information, kontakta gärna

Joel Graffman, Marknad- och Försäljningschef, Volvofinans Bank
+46 703 11 18 63, joel.graffman@volvofinans.se