Press och nyheter

Tillbaka till söksidan

Hemester under vintern – här är de lokala pärlorna

Åka skidor, laga mat utomhus eller ta en härlig vandringstur, det är några av de aktiviteter som blivit allt mer populära på svenskarnas fritid. Lagom till det stundande sportlovet lanserar CarPay en ny karta med lokala upplevelser över hela landet.

– Det är en interaktiv karta som gör det enklare att semestra och planera härliga vinterupplevelser på hemmaplan, säger Anna Hartelius, Head of Marketing, Volvofinans Bank.

Under 2020 blev ordet hemester, det vill säga att semestra på hemmaplan, ett riktigt raketord. I och med pandemin och rådande restriktioner, gäller det att se nya möjligheter att uppleva lokala smultronställen. Många har ett stort sug efter att uppleva den härliga naturen, med dagsutflykter för att samla kraft och energi.

– Det är ett stort tryck på den här sortens aktiviteter. Samtidigt kan det vara svårt att veta vart man ska åka, om det kommer finnas möjlighet att parkera, ladda sin elbil eller om det finns en toalett i närheten, säger Anna som berättar att CarPays nya satsning syftar till göra det möjligt för att svenskar över hela landet att planera sin vinteraktivitet på bästa sätt, säger Anna.

Olika kategorier
Vinterkartan är sökbar vilket innebär att besökaren kan utgå från en geografisk plats, där unika upplevelser i närheten visas. Det är även möjligt att välja en kategori, så som skidåkning på höjd och längd, perfekta pulkabackar, skridskor, vandring, grillplatser eller vinterbad. I de fall det finns mer information, till exempel hemsidor om platsen, syns en länk för vidare läsning.

– Samtidigt som vinterkartan har en stor, geografisk spridning, visar den lokala smultronställen. Tack vare tips från våra återförsäljare över hela landet, har vi möjlighet att dela hemliga upplevelser som annars kan vara svåra att få nys om. Vi uppmuntrar även våra kunder att dela sina bästa upplevelser och utveckla kartan tillsammans med oss genom att tipsa på sociala medier och mejl, säger Anna.

Tips på smultronställen från kartan, som finns tillgänglig på carpay.se/hemester:

  • Hjortberget vid Oskarhamn har en 41 meter fallande utförsbacke och grillplats, perfekt för pulkaåkning. Det finns en stor parkering och möjlighet att hyra utrustning. Värmestuga och toalett hålls dock avstängda tills vidare på grund av restriktioner.
  • Vallåsen Skidort vid Våxtorp/Laholm är en skidanläggning belägen i Halland på Hallandsåsens nordsida vid Våxtorp i Laholms kommun. Under vintersäsongen erbjuds utförsåkning och längdåkning. Värmestuga och toaletter är öppna, med utökad städning och förhållningssätt. Det finns parkering och fem laddstolpar för elbilar.
  • Åk skridskor på Ösjön/Runn vid Ornäs, Falun Borlänge. Här prepareras flera isbanor och ismätning görs regelbundet. Prova på-turer erbjuds och det är fokus på säkerhet. Parkeringar finns på flera ställen i anslutning till banorna, säsongen varar mellan januari-mars.
  • Vinterbada med bastu vid Domarudden i Åkersberga. Friluftsområdet erbjuder en vedeldad bastu och isvaksbad. Bastun kan du endast boka privat under rådande omständigheter. Det finns gott om parkering och ett helgöppet café.

Ambitionen är att kartan ska vara återkommande och anpassas efter rådande säsong.

– Under våren 2021 kommer vi att lansera ytterligare en karta som är mer fokuserad på att visa bästa ställena för att vandra med hund, campingplatser och liknande, avslutar Anna.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Hartelius, Head of Marketing, Volvofinans Bank
+46 766 21 08 58, anna.hartelius@volvofinans.se