Press och nyheter

Tillbaka till söksidan

Idag lanseras Google Pay till Volvofinans Banks kunder

Från och med idag kan alla Volvofinans Banks kunder med Visakopplade kort enkelt ansluta till Google Pay. Betaltjänsten innebär snabba, enkla och säkra betalningar direkt med en kompatibel enhet i butiker, appar och online.

Volvofinans Bank utökar nu sitt erbjudande inom mobila betalningstjänster med Google Pay. Det är den tredje digitala plånboken som Volvofinans Bank lanserar och innebär ytterligare ett kliv mot visionen att vara The Mobility Bank.

– Enkla och säkra mobila betalningar efterfrågas av våra kunder och vi utvecklar ständigt smarta lösningar för mobilen. Vi kan se att våra befintliga plånböcker används i hög grad, men eftersom de tjänsterna är styrda till specifika mobiltillverkare så känns det bra att också kunna lägga till Google Pay i utbudet. Nu får ännu fler möjlighet att använda våra kort i en digital plånbok, säger Erik Magnarsson, Produktägare Payments på Volvofinans Bank.

Kunder med en kompatibel Androidenhet ansluter enkelt sitt kort till Google Pay direkt i appen CarPay. Att betala med mobilen är ett säkert och snabbare alternativ till vanliga kortbetalningar. Ett unikt kortnummer skapas för enheten som används. Det innebär att de riktiga kortuppgifterna aldrig delas med den som kunden handlar av. Varje transaktion krypteras också så att ingen utomstående kommer åt informationen. Kunden samlar bonus vid köp med Google Pay precis som vanligt med sitt Visakopplade kort.

För mer information kontakta gärna:
Erik Magnarsson, Produktägare Payments, Volvofinans Bank
+46 703 42 25 49, erik.magnarsson@volvofinans.se