Press och nyheter

Tillbaka till söksidan

Volvohandlarna går samman – över 115 Tankastationer bemannas för riskgrupper

Under devisen att det är tankarna som räknas har Svensk Volvo- och Renaulthandel tillsammans med Tanka i Sverige AB slutit samman för att uppmuntra människor i riskgrupper att ta sig ut i naturen med hjälp av bilen. Utvalda Tankastationer bemannas därför med personal som hjälper kunderna att tanka. Den 27-28 maj är det dags för ett tredje tillfälle och på hela 115 stationer runt om i Sverige bemannas pumparna för att minska smittorisken och samtidigt kunna öka kundernas trygghet.

Under två timmar i veckan under våren erbjuder utvalda Tankastationer i Sverige riskgrupper tankningsservice. Detta görs för att öka tryggheten och säkerheten för dessa grupper under coronaepidemin. Samtidigt är förhoppningen att fler kan få möjlighet att komma ut och röra på sig i naturen och förbättra sin hälsa genom att underlätta att komma ut med bilen. Initiativet med assisterande tankning är ett samarbete mellan Volvofinans Bank, Tanka och Svensk Volvo- och Renaulthandel.

Tanka riskfritt

Personal från återförsäljarna bemannar Tankastationer och tankar åt kunder som finns i riskgrupper så att de inte ska behöva lämna bilen och röra vid kortterminaler eller pumphandtag. Betalningen kan de göra direkt i mobilen via appen CarPay, och initiativet har blivit väl emottaget.
– Det är ju verkligen en fördel att slippa röra vid knappar i dessa coronatider. Vi letar efter denna typ av lösningar som underlättar vår vardag just nu så det här är jättebra. Det är skönt att inte behöva hålla på med kortet när vi tankar och allt hamnar ju i appen, även kvittot, säger Håkan, pensionär som besökte Varbergs Bildepå under första tillfället.

Initiativet har koordinerats av Volvofinans Bank och Tanka, som planerar att fortsätta med servicen under bestämda tider framåt.
– Det känns väldigt roligt att upplägget blivit så väl mottaget och att vi kan göra något för våra kunder i riskgrupper som gör skillnad i deras vardag samtidigt som vi håller löftet att det ska vara säkert och tryggt att besöka våra anläggningar. Att så många av våra återförsäljare sluter upp känns också bra – det finns en enorm omtanke och vilja där ute att kunna bidra på de sätt man kan, säger Jan Wallin, marknadsansvarig på Tanka.

För exakta tider och medverkande Tankastationer, vänligen besök tanka.se/tankatryggt

För mer information kontakta gärna:

Jan Wallin, Marknadsansvarig Tanka
+46 31 49 80 20, info@tanka.se

Anna Hartelius, Head of Marketing Volvofinans Bank
+ 46 76 621 08 58, anna.hartelius@volvofinans.se