Key Account Manager Retail

Om tjänsten

Göteborg Ansök senast: 17 december 2023 Publicerades: 18 november 2023

Vill du hänga med och bidra på en spännande resa där vi tillsammans med våra ägare Volvo Cars och Svensk Volvohandel utvecklar nästa generations mobilitetstjänster? Vi har visionen om att möjliggöra mobilitet på ett hållbart, flexibelt och ansvarsfullt sätt där vår roll är att skapa innovativa bank- och betaltjänster för morgondagens gröna stad. För oss handlar det om att leverera smarta lösningar där vi skapar ett tydligt mervärde för våra kunder och partners. Vi ser det som naturligt att vara ledande i vår nisch där vi kombinerar våra tjänster på unika och kreativa sätt som också kan skalas till fler märken och partners. Vi genomgår därför en transformation - vi bygger den nya mobilitetsbanken i den gröna staden.

Detta är en möjlighet att vara en del av en spännande resa att fortsatt utveckla The Mobility Bank på den svenska marknaden. Vi letar efter någon som trivs i ett snabbt, spännande och i ett dynamiskt sammanhang där vi tillsammans med våra partners arbetar för att digitalisera traditionell bilhandel och erbjuda omnikanals resor i världsklass.

Vi har nu även nått en milstolpe på vår strategiska resa och kommer under Q1 2024 byta namn till Ziklo Bank samtidigt som vi behåller Volvofinans som varumärke i allt vi gör tillsammans med Volvo. Det nya namnet Ziklo kommer från latinets ciklo som betyder kretslopp/cykel vilket förtydligar vårt fokus på hållbara mobilitetslösningar.

Om rollen

Som Key Account Manager Retail kommer du ha huvudansvar för ett antal av våra Retail partners och vara den primära kontakten in i Banken. Du kommer att företräda hela Bankens utbud av produkter och tjänster med support från respektive affärsområde. Portföljen innefattar partnerprodukter och tjänster i form av slutkundsfinansiering, betalningslösningar och lojalitetsprogram. Portföljen omfattar även produkter och tjänster i form av lagerkrediter, demofinansiering och flöden för inköp av begagnade bilar. Du arbetar nära partners ledningsgrupp och säkerhetsställer att de får bästa möjliga support och möjlighet att med våra produkter och tjänster utveckla sin affär både lönsamt och effektivt. I rollen ansvarar du för att leda, följa upp, motivera och planera arbetet framåt i partnerskapen och du är en strategisk nyckelperson. Du kommer vara ytterst delaktig i affärsutveckling, marknadsaktiviteter, utbildningar och att driva partnerskapen framåt.

I det dagliga arbetet jobbar du och teamet i Affärsområde Retail i nära samarbete med Affärsområdena Payments och Fleet samt avdelningarna CRM, Marketing, Customer Service, Tech & Innovation och Business Control. Rapporterar till Head of Retail & OEM. 

Dina ansvarsområden

 • Övergripande ansvar för ett antal partners gällande bankens hela erbjudande
 • Planera, målsätta, följa upp partnerskapen och genomförandet av aktiviteter för att möta eller överträffa våra uppsatta mål
 • Säkerställa att respektive partner har god kunskap kring värdet av vårt erbjudande och arbetar på bästa sätt för att nå dess fulla potential i alla delar
 • Aktiv i affärsdialog och förhandling med partners
 • Identifiera och utveckla nya affärer och partnerskap
 • Säkerställa insamlingen av omvärldsanalys och feedback från partners och kunder för att ständigt utveckla våra finansiella produkter och tjänster
 • Deltaga och vara aktiv i interna utvecklingsprojekt

Om dig

Du drivs av försäljning och utveckling, gärna med erfarenhet av digitaliseringsprojekt och projektledning. Du är en naturlig relationsbyggare och skapar snabbt kontakt med alla typer av människor – både internt inom organisationen och i våra partnerskap. Med innovation, entreprenörsanda och strategisk höjd ser du ständigt nya möjligheter i våra samarbeten, produkter och tjänster. Du gillar att arbeta i team och levererar enligt uppsatta mål. Du är flexibel och känner stort ägandeskap för leveranserna du ansvar för. Har du erfarenhet från bilfinansiering, generalagent, fintech eller återförsäljarledet är det ett plus men inte ett krav.

Du är driven, passionerad och du älskar förstås försäljning i alla dess former men vi tror också att du gillar samarbete, är prestigelös och är förstår vikten av att arbeta med flera team och skapa förutsättningar för att utvecklas tillsammans.  

Vad vi också tror stämmer in på dig

 • Har mod och kreativitet att tänka i nya banor, inte minst över gränserna i vårt ekosystem
 • Strukturerad och van att koordinera parallella aktiviteter
 • Väl insatt i hur en försäljningsorganisation nyttjar datadrivna insikter för snabba och bra beslut och har därmed en grundläggande analytisk förståelse
 • Bra på att sätta upp Business Case och att skapa goda beslutsunderlag för prioritering
 • Har relevant utbildning har jobbat i liknande roller under några års tid
 • Har grundläggande kunskap om företagsekonomi och kan tyda resultat och balansräkning
 • Bra kommunikationsförmåga, både skriftlig och verbal (Svenska och Engelska)
 • Värderingsstyrd och tycker det är en viktigt med en stark företagskultur
 • Förmågan att skapa relationer och förtroende för dig som person

Vi erbjuder dig

Med visionen om att vara – The Mobility Bank jobbar vi för att ständigt utveckla och förbättra livet för våra kunder, partners och anställda. Vi gör det på vår värdegrund GREAT - som står för ledorden glädje, resultat, engagemang, ansvar och tillsammans. I rollen som Key Account Manager Retail blir du en nyckelspelare på vår resa framåt och vi erbjuder dig en arbetsplats av utvecklingsmöjligheter, skön stämning och ett väldigt spännande nuläge att bygga på. Vi sitter centralt beläget på Bohusgatan i Göteborg samt på Ynglingagatan i Stockholm. Båda kontoren har nyrenoverade lokaler med fräscha och inspirerande ytor att arbeta, utvecklas och trivas på.

Placeringsort för denna tjänst är i första hand Göteborg men för rätt person kan även Stockholm vara aktuellt.

Vi väntar på din respons

Vårt rekryteringsteam på HR/People väntar med spänning på din ansökan. Hör av dig senast den 17 december 2023, men gärna tidigare då urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

Linda Pedersen, HR-chef på Volvofinans Bank, linda.pedersen@volvofinans.se

Vi bryr oss om våra anställda och därför är en hälsosam och drogfri arbetsplats viktigt för oss. Drogtest kan förekomma vid nyanställning då vi värnar om att alla våra anställda har ett gott och drogfritt arbetsliv.

Kontakt

 • Linda Pedersen, HR-chef,