volvokort/renaultkort visaAutomater, utomlands och internet

När du befinner dig utomlands ska du alltid betala i lokal valuta. Det händer att säljställen i utlandet erbjuder kunder att betala kortköp i svenska kronor, men du tjänar på att betala i landets lokala valuta. Samma sak gäller för vissa uttagsautomater. 

Uttagsautomater i Sverige och utomlands

Sverige och Europa
Gällande uttagsbegränsning i automat är 8.000 kr/dag och 12.000 kr/vecka. I samband med uttag tillkommer en avgift om 2% av beloppet, dock lägst 40 kronor, både i Sverige och Europa. Vid köp/uttag i utländsk valuta tillkommer ett valutapåslag på 1,5%.

Utanför Europa

Gällande uttagsbegränsning i automat är 8.000 kr/dag och 12.000 kr/vecka. I samband med uttag tillkommer en avgift om 2% av beloppet, dock lägst 40 kronor. Vid köp/uttag i utländsk valuta tillkommer ett valutapåslag på 1,5%.

Visa's hemsida kan du söka efter uttagsautomater både i Sverige och utomlands. 

Emergency Cash/Nödkontanter

Om du förlorar ditt Visakort utomlands och inte har tillgång till kontanter kan du få hjälp med så kallade Emergency Cash/Nödkontanter. Kontakta oss på telefon +46 86951740 eller +46 31838930 om du behöver hjälp. Avgift för utnyttjande av Nödkontanter (Emergency Cash) debiteras med 400 kronor. Dessutom tillkommer en avgift hos Western Union.

Köp på internet

Om du vill använda ditt Volvokort Visa på en webbsida som inte ännu är ansluten till tjänsten Verified by Visa finns några enkla säkerhetsrutiner att följa:

  • Försäkra dig om att dina kortdetaljer krypteras innan de skickas över Internet - titta efter en nyckelsymbol eller ett lås längst ned på Internetsidan eller kontrollera att webbsidans adress börjar med https:// snarare än http://
  • Använd den senaste versionen av webbläsare och försäkra dig om att din dator använder det senaste operativsystemet.
  • Handla genom återförsäljare du känner till eller undersök dem först för att försäkra dig om att de är pålitliga.
  • Behåll en översikt över dina transaktioner på internet tillsammans med återförsäljarens webbadress. Flertalet e-handelsföretag skickar e-postmeddelanden som sammanfattar köpets alla detaljer - försäkra dig om att du sparar dessa.
  • Innan du godkänner köpet, läs igenom policies för leveranser och returer som ska finnas på återförsäljarens webbsida. Kan otillfredsställande produkter sändas tillbaka? Kan du få pengarna tillbaka eller ett tillgodokvitto om det är fel på varan?
  • Återförsäljarens hemsida ska också innehålla information om leveransen och kostnader för denna, vilka valutor som accepteras och vilka eventuella skatter som tillkommer.
  • Sök efter ett telefonnummer eller en e-postadress och skriv ner dem ifall du kommer på några frågor.

Läs mer på Svenska Bankföreningens hemsida, där du får du råd om hur du kan utföra dina bankärenden på internet samt använda ditt kort på ett säkert sätt.